top of page
Tooling
IMG_5830.jpeg

Privacy Tooling

Gereedschap voor de Privacyverantwoordelijke

Microsoft Office / Office365

Je kunt kiezen voor complexe Privacy tooling, maar ook gebruik maken van wat toch al in huis hebt: Microsoft Office of Office365.

Vooral voor kleinere organisaties is dit een ideale oplossing.

Privacy8 heeft een set aan pragmatische hulpmiddelen ontwikkeld waarmee je als organisatie prima in control kunt zijn en kunt aantonen dat Privacy een serieus onderdeel van je bedrijfsvoering is.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een: 

  • Verwerkingsregister - Duidelijk in kaart gebracht welke persoonsgegevens waar en met welk doel binnen je organisatie verwerkt worden en wat de wettelijke grondslag voor de betreffende verwerking is.

  • Datalekkenregister - Een datalek komt nooit gelegen. Goed om een overzicht te hebben wat de mogelijke impact kan zijn voor de betrokkene en alle gegevens bij de hand te hebben om een melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens soepel te laten verlopen.

  • DPIA tool - Breng vooraf de risico’s van een gegevensverwerking in kaart, zodat je maatregelen kunt nemen om de risico’s te verkleinen.

  • Register Ketenverantwoordelijkheid - Het delen van persoonsgegevens brengt verplichtingen met zich mee. Het hebben van een goed overzicht, daar kun je niet zonder.

  • Scorekaarten - Checks en balances van rechtmatig verwerken van persoonsgegevens.

Data wissen.jpg
Privacy Manager

Ben je de Privacy Professional binnen een grotere organisatie en wil je een geavanceerde all-in-one Privacy tool gebruiken, dan is de Privacy Manager wellicht een oplossing.

Privacy Manager is een tool die AVG-activiteiten integreert in je dagdagelijkse bedrijfsvoering. Een tool die AVG-activiteiten omzet in concrete taken voor de leden van het Privacy team in je organisatie en real-time bijhoudt wat de status is van de AVG accountablility van je organisatie.

Privacy Manager helpt je ook bij het registreren van alle verwerkingen en zorgt voor complete organisatie van de workflow die nodig is voor correcte omgang met datalekken en afhandeling van klachten en verzoeken van betrokkenen.

"De scorekaart is de ideale tool die niet alleen wordt ingezet bij het compliant maken van je organisatie maar ook wordt gebruikt bij het compliant blijven."

AIDA

Organisaties gebruiken digitale archieven om gegevens over klanten, patiënten, leerlingen, inwoners, leden etc. op te slaan. Deze digitale archieven bevatten vaak ook veel specifieke gegevens, vastgelegd in PDF's, Excel lijsten, Word documenten en andere bestanden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan scans van rijbewijzen, paspoorten, gespreksverslagen, BSN's, inkomensgegevens, verwijzingen naar religie, gezondheid etc.

Iedere Privacy Professional weet dat je niet meer persoonsgegevens mag verzamelen dan strikt noodzakelijk en dat niet essentiële persoonsgegevens moeten worden vernietigd. Ook weet de Privacy Professional dat dit een enorme klus gaat worden, want alles(!) zal moeten worden gecontroleerd en aangepast aan de AVG eisen.

Probleem? Nee!

Privacy8 maakt hierbij gebruik van AIDA (Artificial Intelligence Detection Algorithm). Dit is een AVG Scanner die in uw databases op zoek gaat naar persoonsgegevens die u als organisatie niet hoort te verwerken. Hierbij maakt het niet uit op welke manier ze opgeslagen zijn.

Iets voor mijn organisatie?

Wil je weten of de tooling uit de Privacy8 portfolio jou kan helpen als Privacy Professional binnen jouw organisatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op en we gaan samen bekijken waar je het best mee geholpen bent.

bottom of page